Proje Hakkında

PROJENÄ°N ADI:Yerli Üretim Milli Güce BÄ°Z DE VARIZ TÜRKÄ°YE’ sloganı ile Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfının tanıtılması ve yardım kampanyası.

PROJENÄ°N TARÄ°HÄ° VE ÇALIÅžMA TAKVÄ°MÄ°: Aralık 2019-HAZÄ°RAN 2020

PROJENÄ°N AMACI: KuruluÅŸ ve kurtuluÅŸ mücadelesinin ÅŸehri olan Kütahya’da Dumlupınar üniversitesi adına Kütahya Dumlupınar Üniversitesi GeliÅŸim Stratejileri AraÅŸtırma Merkezi (GESAM) olarak önceliklerimizden biri de "içinde bulunduÄŸumuz coÄŸrafyada ve dünyada meydana gelen hızlı deÄŸiÅŸimlerin anlaşılmasına yönelik olarak araÅŸtırmalar ve planlı çalışmalar yapmaktır".

Bu projede öncelikli amacımız, kahraman ordumuzun geliÅŸim ve tanıtımında öncü kurum olan Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfına yardım toplanmasına ve vakfın tanıtımına destek olmaktır. Bununla birlikte, bu proje kapsamında yürütülecek sosyal sorumluluk faaliyetleri ile öÄŸrencilerimizin kiÅŸisel ve biliÅŸsel geliÅŸimlerine katkı saÄŸlayabilmek de amaçlanmaktadır. Bu projede oluÅŸturmayı düÅŸündüÄŸümüz farkındalık ve ortaya çıkacak sinerji ile öÄŸrencilerimizin yıl boyu faaliyet içerisinde olmalarının saÄŸlanması,  öÄŸrencilerimizin sosyal ve kültürel geliÅŸimlerine katkıda bulunulması, projede hem katılımcı hem de düzenleyici olarak yer almalarının ve öÄŸrencilerimizin rol model olmalarının saÄŸlanması düÅŸünülmektedir.

PROJENÄ°N KAPSAMI VE YÖNTEMÄ°: TavÅŸanlı Uygulamalı Bilimle Fakültesi ve TavÅŸanlı Meslek Yüksekokulu’ndan gönüllü öÄŸrencilerimiz öncülüÄŸünde, bilim ve sanat dünyasından popüler isimlerin katılımları ile çeÅŸitli aktiviteler (stand-up, tiyatro, panel, söyleÅŸi vb.) gerçekleÅŸtirerek geniÅŸ kitlelere ulaşılması hedeflenmektedir. Proje kapsamında önceliÄŸimiz öÄŸrencilerimize TSK Güçlendirme Vakfını tanıtmak ve Milli Savunma Sanayimizdeki geliÅŸmeleri anlatmak; ülkemizin geliÅŸimi için rolünü ortaya koymak ve böylelikle yerli üretim ve milli güç noktasında öÄŸrencileri bilinçlendirmek ve farkındalık oluÅŸturmaktır.

Bu farkındalığa sahip öÄŸrencilerimizin projede baÅŸrol almaları saÄŸlanarak, Milli EÄŸitim MüdürlüÄŸüne baÄŸlı okullardaki öÄŸrencilerimize ve halkımıza yönelik gönüllü olarak tanıtım ve yardıma teÅŸvik etme faaliyetlerinde bulunmalarını saÄŸlamaktır. Ä°lkokuldan üniversite gençliÄŸine kadar yerli üretim ve milli güç noktasında farkındalığa sahip bir neslin oluÅŸturulması projenin 6 ay ile sınırlı olmadığını ve sürdürülebilirliÄŸini de ortaya koymaktadır.  

Olası bir takım yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi için kurumsallık çerçevesinde hareket edilerek, gönüllü hayır sahiplerimizi direkt TSK Güçlendirme Vakfı hesaplarına yönlendirilmesi saÄŸlanacaktır.

PLANLANAN FAALÄ°YETLER VE AÅžAMALARI:

A) TSK Güçlendirme Vakfını ve Milli Savunma Sanayimizdeki geliÅŸmeler ile ilgili farkındalık oluÅŸturduÄŸumuz öÄŸrencilerimizi merkeze alarak çok yönlü tanıtım faaliyetlerinin yanında kiÅŸisel geliÅŸime de katkı saÄŸlayacak etkinlikler belirli bir strateji dâhilinde sırasıyla hayata geçirilecektir.

  • Bu baÄŸlamda Aralık 2019-Haziran 2020 tarihleri arasında haftalık ve aylık olarak farklı etkinlikler planlanarak gündemi devamlı canlı tutmak amaçlanmaktadır. Bu doÄŸrultuda, öÄŸrencilerimizin katılımları ile stand-up gösterileri, tiyatro oyunları, piyesler, aktüel olayların deÄŸerlendirildiÄŸi söyleÅŸiler ve bilimsel konferanslar ÅŸeklinde sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleÅŸtirmeyi planlamaktayız. ÖÄŸrencilerimizin yıl boyunca ilgilerini çekecek faaliyetler içerisinde olmalarının saÄŸlanması ve projede hem katılımcı hem de düzenleyici olarak yer almalarını saÄŸlamak önceliÄŸimizdir.
  • Daha geniÅŸ kitlelere ulaşılması noktasında sosyal medyanın doÄŸru ve etkin kullanılarak tüm sosyal paylaşım sitelerinde (facebook, twitter, instagram, youtube vb.) ortak bir adresin alınması (@bizdevariztürkiye), ayrıca youtube gibi sosyal paylaşım sitelerinden de abonelikler alınarak öÄŸrencilerimizin burada TSK Güçlendirme vakfı ve milli savunma sanayisindeki geliÅŸmeler ile ilgili paylaşımlar ve beÄŸeniler yapmasını saÄŸlamak. Bu sayede proje kapsamında toplumun genelinde TSK Güçlendirme Vakfı için farkındalık oluÅŸturmak
  • ‘Yerli Üretim Milli Güce BÄ°Z DE VARIZ TÜRKÄ°YE’ sloganı çerçevesinde öÄŸrencilerin çekecekleri 30-75 saniyelik kamu spotlarından seçilenleri de bu sosyal medya hesaplarından paylaÅŸmalarını saÄŸlamak.
  • MEB’e baÄŸlı okullarda öÄŸrencilerimizin TSK GV ile ilgili sunumlar yapmaları.
  • Önceden izin alınmak sureti ile bölgedeki sanayi kuruluÅŸlarında da tanıtımların yapılması.
  • Merkezi yer ve noktalarda stantlar kurulması ve sinevizyon gösterileri yapılması ve öÄŸrencilerin broÅŸürler dağıtması.
  • Ä°lgili kaymakamlık ve muhtarlıkların koordinesi ile ilçelere ve köylere gezilerin düzenlenmesi, öÄŸrenciler ile yerel halkın etkileÅŸimini güçlendirerek kaynaÅŸmalarının saÄŸlanması, proje konusu kapsamında ilgili tanıtımların ve bilgilendirmelerin yapılması.

 

B)           Farklı görüÅŸ ve düÅŸüncelere sahip kitleleri milli dava noktasında bir araya getirmenin yanı sıra TSK Güçlendirme Vakfı bünyesindeki kuruluÅŸların tanıtılması.

  • Projede faaliyetler noktasında devamlılığı saÄŸlayarak öÄŸrencilerimizin motivasyonlarını yüksek tutmak. ÖÄŸrencilerimizi okuduÄŸu bölümlerle alakalı olarak TSK Güçlendirme Vakfı Bünyesindeki KuruluÅŸlara ziyaretler gerçekleÅŸtirmek.
  • TSK Güçlendirme Vakfı bünyesindeki kuruluÅŸlarda öÄŸrencilerimize staj imkanı saÄŸlamak.
  • BaÅŸarılı öÄŸrencilerin ilgili kuruluÅŸlara iÅŸ baÅŸvurularında referans olunması.
  • Projede yer alan bazı öÄŸrencilere kura sonucuna göre 3 öÄŸrenciyi Umre (14 gün), 4 öÄŸrenciyi Marmaris (6 gün) ve 1 öÄŸrenciyi de Azerbaycan’da oynanacak Türkiye-Ä°sviçre maçına gönderilecektir. Sponsorluklar sayesinde bu ve benzeri ödüller arttırılacaktır.

PROJENÄ°N BÜTÇESÄ°: Bu proje kapsamında TavÅŸanlıya davet edilecek bilim ve sanat dünyasından önemli kiÅŸilerin katılım masrafları TavÅŸanlı Kaymakamlığı, TavÅŸanlı Belediyesi, TavÅŸanlı Sanayi ve Ticaret Odası ortak çalışmalarıyla karşılanacaktır.  

SONUÇ VE DEÄžERLENDÄ°RME: Bu proje kapsamında bölgemizde TSK Güçlendirme Vakfına elde edilebilecek ey yüksek bağış miktarını ulaÅŸmamız bizin için önemli bir sonuç olmasının yanı sıra, ilkokuldan üniversite öÄŸrencisine kadar milli deÄŸer ve duygu aktarımı ile öÄŸrenciler arasındaki saÄŸladığımız farkındalığı yeni nesillere aktarmak elde edeceÄŸimiz en büyük sonuç olacaktır. Projede yürütülecek etkinlikler ve aktiviteler sayesinde öÄŸrencilerin kiÅŸisel, kültürel ve biliÅŸsel geliÅŸiminin saÄŸlanması da deÄŸerli bir sonuç olacağı düÅŸünülmektedir. Özellikle öÄŸrencilerimizin sosyal medya araçlarını etkin ve doÄŸru kullanarak Türk Silahlı Kuvvetlerini güçlendirme noktasında, geniÅŸ kitlelere hitap eden bir farkındalık oluÅŸumuna yol açması beklenmektedir.

PROJE ONURSAL BAÅžKANLARI 

Ömer TORAMAN (Kütahya Valisi)

Prof. Dr. Kazım UYSAL (Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü)

PROJE GENEL KOORDÄ°NATÖRÜ

Doç. Dr. Bülent CIRIK (Kütahya Dumlupınar GeliÅŸim Stratejileri AraÅŸtırma Merkezi Müdürü)

PROJE YÜRÜTME KURULU

Yüksel KARA (TavÅŸanlı Ä°lçesi Kaymakamı)

Mustafa GÜLER (TavÅŸanlı Ä°lçesi Belediye BaÅŸkanı)

Fehmi PEKER (Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcisi)

Davut EFE (Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı TavÅŸanlı Fahri Temsilcisi)  

Son Güncelleme Tarihi: 11 Aralık 2019, Çarşamba