GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ROMANLAR

ROMANLAR “KONFERANS”TA BULUŞTU…

GELİŞİM STRATEJİLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE,

TAVŞANLI’DA ROMAN VATANDAŞLARA YÖNELİK OLARAK KONFERANS DÜZENLENDİ. ROMANLARIN İÇİNDEN ÇIKMIŞ VE ÖNEMLİ YERLERE GELEN AKADEMİSYENLER, İLÇEYE GELEREK ROMAN VATANDAŞLARLA BULUŞTU.

Tavşanlı’da Kaymakamlık, Belediye ve Dumlupınar Üniversitesi işbirliğiyle “GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE ROMANLAR” konulu konferans düzenlendi.
Belediye Kültür Sarayı’ndaki Doç. Dr. Emine Dingeç moderatörlüğündeki konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. Hristo Kyuchukov, Prof. Dr. Suat Kolukırık ve AFAD Arama Kurtarma Ekip Amiri Sezgin Kaplan katıldı.
Tavşanlı’daki roman vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferans öncesi Kaymakam Yüksel Kara ve Belediye Başkanı Mustafa Güler de birer konuşma yaptı.
Başkan Güler burada yaptığı konuşmasında, “Hep birlikte bu topraklarda yaşıyoruz. Toplumun tüm kesimleri bir bütündür. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı nüfus cüzdanı taşıyan herkes eşittir. Sizlerin belediye başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlerin de sizin aranızda barınamadığını ve sizlerin o insanları dışladığınızı biliyorum. Bu yüzden hepinizi tebrik ediyorum. Sizden tek bir isteğim var. Çocuklarınızı okutun. Sizin içinizden çıkmış ve okuyup önemli yerlere gelmiş insanları bugün sizlerle buluşturduk. Bu değerli hocalarımız sizler için bir örnektir” dedi.
Programın sonunda Rektör Prof. Dr. Remzi Gören, DPÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Bülent Cırık, Müftü Hüseyin Aksoy ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Havva Ceylan tarafından katılımcılara günün anısına hediye takdim edildi.
Program Tavşanlı Belediyesi tarafından roman vatandaşlara yemek ikramıyla sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2018, Perşembe