28 ŞUBAT’TAN 2023 TÜRKİYE‘SİNE

Tavşanlı Belediyesi ve Üniversitemiz tarafından düzenlenen 28 Şubat’tan 2023 Türkiye’sine konulu konferans Tavşanlı Belediye Kültür Sarayında gerçekleştirildi.

Güneş Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Turgay GÜLER ile 28 Şubat mağdurlarından ASDER Başkan Vekili Mustafa HACIMUSTAFAOĞULLARI ve Sosyolog Aliye ÖZKUL’ un konuşmacı olarak katıldığı konferansa ilgi yoğundu.

Tavşanlı  Kaymakamı Yüksel KARA, Üniversitemiz Rektörü  Prof. Dr. Rektörü Remzi GÖREN, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa GÜLER, AK Parti İlçe Başkanı Nejat TÜLEK, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut EFE, kurum ve daire amirleri, STK temsilcileri ve vatandaşların hazır bulunduğu konferans  Yrd. Doç. Dr. Bülent CIRIK moderatörlüğünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ ın son Afrika turuna iştirak eden Gazeteci-Yazar Turgay GÜLER, buradaki izlenimlerini anlatmasıyla başladı.

İslam Dünyası Üzerinde Oynanan Oyunlar

Turgay GÜLER dünyaya 5 büyük gücün hakim olduğunu ve bunların ülkemiz ile İslam dünyasında çeşitli oyunlar oynadığını belirterek, dünyadaki bütün zenginlikleri bu devletlerin yönettiğini söyledi.

Turgay GÜLER, "Bu devletler kendilerini dünyanın ağaları olarak görüyor. Bunlar silah satmak için savaş, para kazanmak için ekonomik darbe, ilaçları satmak içinde hastalıklar çıkarmıştır. PKK, DAEŞ gibi terör örgütleri de bunların paralı askeridir. Her yüzyılda bir dünya yeniden şekillenir. Yüz yılını tamamlamayan devletler, yok olma sürecine girdi. Bu devletler Suriye, Irak, Libya, Ukrayna, Yemen gibi ülkeler yüzyıllarını tamamlamadan hepsi de paramparça oldu. 2013 yılında ülkemizi de bu şekilde paramparça etmek istediler. Gezi olaylarıyla başlayan süreç, ülkemizde ayaklanma ve Türkiye’nin işini bitirilmesi amaçlanmıştı. Aynı süreç 17-25 Aralık süreçleri, 6-8 Ekim Kobani Olayları ve son olarak da 15 Temmuz’ da sürdürmeye çalıştılar ama başarıyı asla yakalayamadılar” ifadelerini kullandı.

 Afrin Operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 7 düvele kafa tuttuğu Afrin harekâtının da bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Turgay GÜLER, “Emperyalistlerin yeni cephesi Afrin oldu. Ülkemizi kuşatmaya kalkan bu güçlere karşı, başlattığımız Afrin operasyonu bu oyunu bozmuştur. Bundan öncekilerde olduğu gibi bu ve bundan sonraki tüm oyunlarında da asla başarıya ulaşamayacaklar” diye konuştu.

Emperyalistlerin Karşısına Dikilen Liderler

Adnan Menderes, Turgut ÖZAL ve Necmettin ERBAKAN’ın kendilerini her şeyin üstünde gören bu güçlere karşı durdukları için bir şekilde cezalandırıldıklarını ifade eden GÜLER, “Şimdi yine bunların karşısına dikilen bir lider var. Halk desteğini de arkasın alan Sayın Cumhurbaşkanı’mıza yönelik sürekli yeni tezgahlar kuruyorlar. 28 Şubat’tan günümüze yaşanan tüm hadiseler aynı merkezlerden koordine edilen oyunlardır” ifadelerini kullandı.

Mustafa HACIMUSTAFAOĞULLARI Ordudan İhraç Edildiği 28 Şubat Sürecinde Yaşadıklarını Anlattı:

28 Şubat sürecinde binbaşı rütbesindeyken TSK ihraç edilen ve yapılan son düzenlemeyle hakları iade edilip albay rütbesiyle emekli edilen Hava Kıdemli Albay Mustafa HACIMUSTAFAOĞULLARI  ise;

Yapılanlar karşısında müspet bir hikmet aradıklarını, "Öyle bir şey yoksa bile Rabbimin bir takdiri vardır. Rabbim ne eylerse güzel eyler, öyle gördük mutlak bu insanlar kötü niyetle bunu yapsalar da Rabbim' in geleceğe dönük mutlaka farklı hikmetleri vardır ve bu da bizim imtihanımızdır diyerek sabredip mücadeleyi sürdürdüklerini ifade etti.

Sosyolog Aliye ÖZKUL:

28 Şubat sürecinin ben ve benim gibi arkadaşlara yaptığı baskı ve eziyet telafi edilemez. Üniversitede başörtülü olduğu için defalarca okuldan uzaklaştırılan ve eğitimine ara vermek zorunda kalan sosyolog Aliye ÖZKUL ise o dönemde arkadaşlarıyla yaşadıklarını unutamadığını anlattı.

Sosyolog ÖZKUL: "Okulu bıraktık, çünkü başörtülü öğrenciler olarak üzerimizde büyük sorumluluk hissediyorduk. Başörtümüzün kimliğimizin bir parçası olduğunu ve bu kimliğimizle var olmamız gerektiğini düşünüyorduk. 28 Şubat sürecinin ben ve benim gibi arkadaşlarıma yaptığı baskı ve eziyet telafi edilemez” diye konuştu.

Son Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2018, Cumartesi