OSMANLI’DA SARAYLAR VE TOPKAPI SARAYI

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Yakınçağ Tarihi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Emine DİNGEÇ tarafından Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu konferans salonunda Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümü öğrencilerine “Osmanlı’da Saraylar ve Topkapı Sarayı” konulu bir konferans verildi.

DİNGEÇ sunumunda, 1460-1478 yılları arasında Fatih Sultan Mehmet Tarafından yaptırılan Topkapı Sarayının, 19. Yüzyılın ortalarına kadar Osmanlı Padişahları ve saray halkı tarafından ikametgah olarak kullanıldığını ifade ederek, Sarayın asıl öneminin bu süre boyunca devletin hem yönetim ve eğitim merkezi olarak kullanıldığını, hem de Osmanlı sultanlarının ikametgahı olduğunu vurgulamıştır.

DİNGEÇ sarayın kendine özgü binaları, tabiatla iç içe geçmiş yapısı, zenginlikleri ve koleksiyonları hakkında bilgi vermiş ve her yıl yüzbinlerce turistin neden Topkapı Sarayını ziyaret ettiğine ilişkin soruların cevabını, sarayın ihtişamını anlatarak ortaya koymuştur.

Son Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2018, Pazar