KUDÃœS DEMEK, MEKKE, MEDÄ°NE, Ä°STANBUL DEMEKTÄ°R.

TAVÅžANLI BELEDÄ°YESÄ°, DUMLUPINAR ÜNÄ°VERSÄ°TESÄ° , TAVÅžANLI TÄ°CARET VE SANAYÄ° ODASI VE BURAK DERNEĞİ Ä°Åž BÄ°RLİĞİYLE MESCÄ°D-Ä° AKSA’DA YAÅžANAN ZULMÜN ANLATILDIÄžI “KUDÜS DEMEK, MEKKE, MEDÄ°NE, Ä°STANBUL DEMEKTÄ°R” PANELÄ° TAVÅžANLI BELEDÄ°YE KÜLTÜR SARAYINDA GERÇEKLEÅžTÄ°RÄ°LDÄ°.

Ürdün Milletvekili Dr. Ahmed El-Ragab, Mescidi Aksa Vaizi Åžeyh Muhammed Alaref ile 29 Mayıs Üniversitesi ÖÄŸretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Monjet Ahmed’in konuÅŸmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüÄŸünü TavÅŸanlı Turizm Ä°ÅŸletmeciliÄŸi ve Otelcilik Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç Dr. Bülent Cırık yaptı.
Panele, Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Åžükrü Nazlı ile Vural Kavuncu, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, TavÅŸanlı Kaymakamı Yüksel Kara, TavÅŸanlı Belediye BaÅŸkanı Mustafa Güler, Kütahya Belediye BaÅŸkan Yardımcısı Ali Ä°hsan ErtaÅŸ, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda vatandaÅŸ katıldı.

– VALÄ° AHMET HAMDÄ° NAYÄ°R:
– KUDÜS HER ZAMANLI ÖNEMLÄ° OLMUÅžTUR VE OLMAYA DA DEVAM EDECEKTÄ°R
Vali Ahmet Hamdi Nayir, “TavÅŸanlı’ya gelen ve Kudüs’ü anlatan deÄŸerli misafirlerimize Kütahya halkı adına teÅŸekkür ediyorum. Burada halkımızı bilgilendirmek amacıyla böylesi güzel bir program düzenleyen kurumlarımıza da ayrıca teÅŸekkür ederim. Türkiye için Kudüs her zaman önemli olmuÅŸtur olmaya da devam edecektir” dedi.

– MÄ°LLETVEKÄ°LÄ° VURAL KAVUNCU:
– “FÄ°LÄ°STÄ°N DEVLETÄ° YOK EDÄ°LMEYE ÇALIÅžILIYOR”
Ä°slam dünyasının tek umudunun CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan olduÄŸunu ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, “Kudüs ortak sevdamız, ortak derdimiz, kalbimizde kanayan bir yara. Bizim için Allah’ın emaneti olan böyle bir yerde zulüm, oynanan oyunlar bugün de devam ediyor. 1947 yılından beri orada bir uç karakol ÅŸeklinde kurulan, bir uydu devlet Ä°srail gün geçtikçe iÅŸgalciliÄŸini, oradaki yayılmacılığını artırarak devam ettiriyor. Hiçbir uluslararası hukuka, insanlığa uymayan, bir takım uygulamalarla birlikte orada acımasızca bir hükümdar olma gayreti içerisinde. Orada Ä°slam bayrağını dalgalandıran Filistin devleti bugün bir tarafa doÄŸru itelenmiÅŸ durumda ve baskı altında yok edilmeye çalışılıyor. Bunlar durup dururken başımıza gelmedi. Ä°çimize soktukları fitne ateÅŸleri, mezhepçilik, ırkçılık bu bölgedeki karışıklığın ana sebepleri. Ä°slam kardeÅŸliÄŸini tesis etmek açısından CumhurbaÅŸkanımız dünyanın en büyük umudu haline geldi. Dünyada 128 ülke bu noktada bütün tehditlere raÄŸmen Amerika BirleÅŸik Devletleri ve Ä°srail’e karşı tek ses olarak cevap verdi. EÄŸer CumhurbaÅŸkanımız olmasaydı Arap ülkelerinin bir araya gelmesi, bu kararı alması mümkün deÄŸildi” diye konuÅŸtu.

– KAYMAKAM YÜKSEL KARA:
– PANEL ZÄ°HÄ°NLERÄ°MÄ°ZDE ÖNEMLÄ° BÄ°R Ä°Z BIRAKTI
Düzenlenen panelin zihinlerde önemli bir iz bıraktığına iÅŸaret eden TavÅŸanlı Kaymakamı Yüksel Kara, “Kudüs’te yaÅŸanan zulmün TavÅŸanlı’da tam anlamıyla anlaşılması adına kaliteli bir program oldu ve zihinlerde önemli bir iz bıraktı. Aynı zamanda Kudüs davasının tam anlamıyla idrak edilmesinde katkı sunan bir panel izledik. Ben çok etkilendim. Bunda en büyük pay sahibi Belediyemiz ile Dumlupınar Üniversitesi’ne aittir. Belediyemiz maddi anlamda bu tür kültürel programlara büyük destek veriyor. Üniversitemiz de iyi çalışıyor. Dolayısıyla bu durum da baÅŸarılı programları beraberinde getiriyor” ifadelerini kullandı.

– BELEDÄ°YE BAÅžKANI MUSTAFA GÜLER:
– “DÜNYA BEÅžTEN BÜYÜKTÜR GERÇEĞİ TESCÄ°LLENDÄ°”
BirleÅŸmiÅŸ Milletler Genel Kurulu’nda 128 oyla kabul edilen Kudüs Tasarısı hakkında konuÅŸan TavÅŸanlı Belediye BaÅŸkanı Mustafa Güler, “Dünya üzerinde Cenab-ı Allah’ın emanetinde, korumasında olan bazı deÄŸerler, bazı yerler var. En son geçen hafta itibariyle Allah’ın emanetinde, Allah’ın korumasında olduÄŸuna bizzat ÅŸahit olduÄŸumuz yerlerden bir tanesi Kudüs gerçeÄŸi ortaya çıktı. Bir diÄŸeri biliyorsunuz Kabe, bir diÄŸeri de son dinin, son kitabı Hazreti Kur’an. Çanakkale’de verdiÄŸimiz ÅŸehitler itibariyle benim inancım o. Son dinin temsilcisi Ä°slam’ın bayraktarı bu necip milletin yaÅŸadığı Anadolu vatanı da Cenab-ı Allah’ın emaneti ve koruması altında. Bu inancı taşıyoruz. One minute ile baÅŸlayan bir süreç var, devamında ‘Dünya beÅŸten büyüktür’ ifadesi zahir oldu ve en son geçen hafta BirleÅŸmiÅŸ Milletler’de dünya beÅŸten büyüktür gerçeÄŸi tescillendi. Böylelikle Kudüs’ün, Yahudi zihniyetine ya da siyon tapınağına ev sahipliÄŸi yapamayacağı gerçeÄŸi de tüm dünya tarafından kabul edildi. Kudüs’ün gerçek sahibi olan Filistin halkı o toprakların üzerinde tekrar egemen olacak ve diyeceÄŸiz ki Ä°srail diye bir devlet mi vardır?” dedi.

– AK PARTÄ° Ä°L BAÅžKANI ALÄ° ÇETÄ°NBAÅž
– TAVÅžANLI’DA DÜZENLENEN BU PROGRAM BÄ°ZE GURUR YAÅžATTI
TavÅŸanlı’da böyle bir panel düzenlenmesinin gurur verici olduÄŸunu dile getiren AK Parti Ä°l BaÅŸkanı Ali ÇetinbaÅŸ ise ÅŸunları söyledi:
“Bu akÅŸam bu salonda bulunmaktan ziyadesiyle memnunuz. TavÅŸanlı Belediye BaÅŸkanımız Mustafa Güler; üzerinde taşıdığı sorumluluk bilinciyle belediye baÅŸkanlığının sadece hizmet siyasetinden olmadığını bugün bize göstermiÅŸ oldu. Bizler belirli biri inanç ve deÄŸerlerimiz doÄŸrultusunda siyaset yapıyoruz. Ben AK Parti Ä°l BaÅŸkanı olarak TavÅŸanlı’mızda böyle bir program düzenlenmesinden büyük mutluluk duydum. TavÅŸanlı hemÅŸehrilerimiz ve bizler bu panelden çok istifade ettik. Sayın CumhurbaÅŸkanımızın ifade ettiÄŸi gibi Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir. Dünya sussa bile bizim bu konuda söyleyecek sözümüz var.”

Panelin ardından protokol üyeleri konuklara teÅŸekkür ederek hediye takdim etti.
Ayrıca programda kurayla belirlenen 3 kiÅŸi Kudüs seyahatine hak kazandı.

Son Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2018, Cumartesi