18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ‘NİN 103. YILDÖNÜMÜ KONFERANSI

Yüksekokul Müdürümüz Doç. Dr. Bülent CIRIK moderatörlüğünde, Tarihçi Yazar Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞİRGİL'in katılımyla "18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümü Konferansı" gerçekleştirildi. 

TAVŞANLI’DA KONFERANS VEREN PROF. DR. AHMET ŞİMŞİRGİL, "CENAB-I HAK AMERİKA’NIN ÜZERİNİ ÇİZDİ. AMERİKA’NIN KARŞISINA BÖYLE BİR MİLLETİ VE BİR OSMANLI EVLADINI, BİR KASIMPAŞALIYI ÇIKARTTI. AMERİKA’NIN İŞİ BİTTİ" DEDİ.

Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Tavşanlı Belediyesi ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle düzenlenen konferansta Tavşanlılılarla buluştu.
Programın açılış konuşmasını Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler yaptı.

BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER:
BUGÜNÜ ANLAMAK İSTİYORSAK, YAKIN TARİHİMİZİ ÇOK İYİ BİLMELİYİZ.
Belediye olarak bu tür kültürel organizasyonlara büyük önem verdiklerini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Güler, konusunda uzman kişileri ilçe halkıyla buluşturarak geçmişe ışık tutmaya çalıştıklarını vurguladı. Osmanlı döneminden bu yana Türkiye’nin üzerinde büyük oyunların oynandığını kaydeden Belediye Başkanı Mustafa Güler, bugünü anlamak istiyorsak yakın tarihimizi çok iyi bilmeliyiz. Bu nedenle biz Belediye olarak bu noktada üzerimize düşen görevi yerine getiriyor ve Ahmet Şimşirgil gibi hocalarımızı sizlerle buluşturuyoruz. Bu tür programlarımız devam edecek” ifadelerini kullandı. 
Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Bülent Cırık moderatörlüğündeki 18 Mart 1915 Çanakkale’yi Anma Programı kapsamında konuşan Şimşirgil, Çanakkale Zaferi’nin kahramanlarının unutulduğunu söyledi. “Her yıl 18 Mart’ta Çanakkale Zaferi programları düzenleniyor. Ama o zaferde etkili olan komutanların isimlerini maalesef unuttuk. İngiliz öyle bir çalıştı ki, kazanırken kaybettik” dedi.

“AMERİKA ÜSTÜMÜZÜ ÇİZDİ. AMA CENAB-I ALLAH DA AMERİKANI’NIN ÜSTÜNÜ ÇİZDİ”
Türkiye’nin bir savaş içerisinde olduğunu ve bugünkü savaşı anlayabilmek için 2’nci Abdülhamid Han döneminin iyi anlaşılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Şimşirgil, "Bugünü anlamak istiyorsak gerçekten Abdülhamid Han dönemini iyi anlamalıyız. Bugünkü savaşı da iyi anlayalım; bugünkü birlikteliğimizi iyi anlayalım. Üzerimizi çizdiler bizi yok etmeye çalışıyorlar. Devam ediyor savaş; Amerika bırakıyor mu? Bu savaşı ya biz kazanacağız ya Amerika kazanacak. Trump’ın Kudüs’ü başkent ilan etmesi böyle bir şey. Bunu düşündüğümde şu da ortaya çıktı. Şayet bizi üçe beşe bölüp parça parça etselerdi ya da iç savaşa sürükleselerdi bugün İsrail Devleti Fırat’a doğru ilerliyor olacaktı" diye konuştu.

"CENAB-I HAK BUNLARIN KARŞISINA BİR OSMANLI EVLADINI ÇIKARTTI"
Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Cenab-ı Hak’kın, bir Osmanlı evladını Amerika’nın karşısına çıkardığını söyleyerek, "100 sene sonra ne Türkiye diye bir yer kalmazdı. Yapacakları bu ama Cenab-ı Hak da Amerika’nın üzerini çizdi. Amerika’nın karşısına böyle bir milleti, bir Osmanlı evladını çıkarttı. Amerika’nın işi bitti. Bu milletin birlikteliği, beraberliği devam ederse yüzde yüz inanıyorum ki bu savaşı biz kazanacağız. Ama Abdülhamid Han gibi bizi algı operasyonlarıyla bizi birbirimize düşürmesinler. Bunu sistemli bir tarzda bugün yapıyorlar" dedi.

"HER GECE YATTIĞIMIZDA 3 İHLÂS, 1 FATİHA OKUMADAN UYUMAYALIM"
Salondakilerden, her gece yatarken kahramanlarımız için 3 ihlas bir fatiha okumalarını ve dua etmeden uyumamalarını isteyen Şimşirgil, "Afrin’de savaşanları ailemizden bilelim" diyen Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Şimşirgil, sözlerini şu ifadelerle sonlandırdı:
"Bu savaşın farkında olalım ve her gece yattığımızda 3 İhlâs, 1 Fatiha okumadan uyumayalım. Afrin’de savaşanları babamız bilelim. Bir atış yapıp tankımızı yakıyorlar. Şimdi insansız tank yapmayı düşünüyoruz. Türkiye büyüyor kendi silahını yapıyor, yüzde 80 kendi silahlarıyla çarpışıyor. Geldiğimiz noktaları iyi bilelim. Bunlar bizim hayal edemeyeceğimiz noktalardı. Bunu 15 sene önce düşünemezdik. Son 10 senedeki gelişmeleri hayal bile edemezsiniz fakat bunları destan gibi okursunuz. Elinizden giderse kanlı gözyaşları dökersiniz. Onun için bunun farkında olalım. Cenab-ı Hak birliğimizi, muhabbetimizi daim eylesin. Milletimizi ve devletimizi muzaffer kılsın."
Programın sonunda Tavşanlı Müftüsü Hüseyin Aksoy tüm şehitlerimiz için dua yaptırırken,
Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil de çıkışta kitaplarını imzaladı.

Son Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2018, Cumartesi